woordenschat toets kleuterbouw.

Marloes Hensen
(Don Boscoschool)
22 januari 2020 om 12:03u
Beste collega's,

Wij gebruiken in onze kleuterbouw de passieve woordenschattoets van de TAK Cito om de groei van de woordenschat bij onze kleuters te volgen. Deze toets is hopeloos verouderd en wordt niet meer uitgebracht door Cito. Ik ben erg benieuwd wat er op andere scholen in de kleuterbouw wordt ingezet.
Lenneke Grobbe
(Internationale Taalklas Haarlem)
29 januari 2020 om 09:07u
Beste Marloes en andere collega's,

Ja, die TAK. Inderdaad hopeloos verouderd. Als ITK zijn we al jaren bezig om voor elkaar te krijgen dat er een nieuwe methode-onafhankelijke toets komt. Er wordt aan gewerkt, dat wel, maar er is op dit moment nog niets op de markt. Dit is ook bekend bij de inspectie.
Wij gebruiken van de TAK de onderdelen 'woordomschrijving' en de 'passieve toets'. Je kunt hier wel een groei mee meten. Waar we meer waarde aan hechten zijn de resultaten van onze eigengemaakte toetsen in de kleuterbouw en ook in de hogere groepen, die gekoppeld zijn aan de thema's die we gebruiken. Bij nieuwkomers nemen we pas een actieve toets af als leerlingen er langer dan 20 weken zijn. Wil je meer weten? Bel of mail ons gerust. Je kunt ook meer info vinden op onze website www.haarlemtaal.nl/adviescentrum. Zodra er een nieuwe goede woordenschattoets op de markt is, melden we dat direct op onze site.

Lenneke Grobbe (AB-er adviescentrum haarlemtaal)
directeur
(Willem van Oranjeschool)
7 februari 2020 om 13:40u
Wij gebruiken geen kleutertoets voor woordenschat, maar werken met 'Woorden in de weer' en hebben daar met het hele team de tweedaagse training voor gevolgd. De kleuterjuffen gebruiken hun eigen toetsen hiervoor.

Betty van der Vlist, directeur Willem van Oranjeschool

Plaats een reactie:

Je moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen

Ga terug naar forum