startgesprekken met ouders en kinderen


15 juni 2017 om 10:33u
Beste collega's,

Wij hebben het voornemen om in het nieuwe schooljaar de startgesprekken met ouders én leerlingen te voeren. (Dit jaar hebben we dat nog met alleen ouders gedaan.) Deze gesprekken voeren we om zo optimaal wederzijdse verwachtingen en mogelijkheden af te stemmen bij de start van het schooljaar. Wij zijn ervan overtuigd dat ook kinderen heel goed kunnen aangeven wat zij nodig hebben, maar zijn benieuwd naar ervaringen van andere scholen. Hoe bereiden jullie/ouders/leerlingen deze gesprekken voor? Werken jullie met een formulier of een ander 'format'? Vanaf welke leeftijd zijn de leerlingen ook aanwezig bij deze gesprekken? Kortom: willen jullie je ervaringen met ons delen?
Alvast bedankt!

Groet, Willeke Heijkoop (OBS de Peppelaer)
Anke Peeters
(Prinses Beatrixschool)
15 juni 2017 om 13:25u
Hoi Willeke,

Wij hebben hetzelfde voornemen. Ik ben benieuwd of je reacties hebt gekregen? Misschien kunnen we informatie uitwisselen?
Femke
(OBS De Zuidwester)
3 juli 2017 om 09:57u
Hoi Willeke,

Wij laten leerlingen bij de rapportgesprekken zitten vanaf eind groep 4, en de startgesprekken vanaf groep 5. We gebruiken geen speciaal format, maar als jullie die wel gebruiken hebben we interesse:) Natuurlijk zijn er zeker ook nog gesprekken die we zonder kinderen voeren vanwege de inhoud. Het bevalt ons goed om de leerlingen bij de gesprekken te betrekken. We willen echter nog veel meer eigenaarschap, en dit is slechts een klein begin...

groeten van Femke Nijbroek (De Zuidwester)
Miranda Baas-Oud
(OBS de Dolfijn)
18 juli 2017 om 10:06u
Hoi Willeke,

Wij doen op de Dolfijn ook startgesprekken met de kinderen erbij, vanaf groep 3. Voor volgend jaar is het wat aangepast t.o.v. dit schooljaar.
Het eerste gesprek is in oktober (start), het tweede in februari (voortgang) en het derde in juni (evaluatie).
We hebben hier formulieren voor, die de kinderen voor het gesprek invullen samen met hun ouders. De voortgang en de evaluatie wordt hierop bijgehouden. Bij het tweede en derde gesprek is er ook ruimte om het rapport te bespreken.
Als je meer wilt weten of interesse hebt in de formulieren, hoor ik het wel.

Groet, Miranda (de Dolfijn)

Plaats een reactie:

Je moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen

Ga terug naar forum