mediators in de school


15 juni 2017 om 10:23u
Beste collega's,

Zijn er onder jullie mensen die op hun school ervaring hebben met de inzet van mediatoren (leerlingen uit groep 8 die daar in groep 7 voor worden opgeleid). Dit hoort bij de Vreedzame School, maar eerder hadden we hier niet heel goede ervaringen mee. Het gevolg was bijvoorbeeld dat leerlingen na vrijwel iedere pauze in conclaaf gingen (en op die manier veel lestijd misten) én er nogal eens een mug in een olifant veranderde. Maar wellicht zijn er ook andere ervaringen? Dat horen we dan heel graag.

Groet, Willeke Heijkoop (OBS de Peppelaer)
Georgette van kesteren
(Liduinaschool)
2 juli 2017 om 12:58u
Beste Willeke,

Wij zijn dit jaar gestart met het inzetten van mediatoren uit groep 7 en 8 n.a.v. de methode De Vreedzame school die wij nu 2 jaar gebruiken.
Onze ervaring is positief . De leerlingen uit groep 7 en 8 nemen hun rol als mediator serieus en worden door de kinderen uit de groepen ook goed geaccepteerd en gewaardeerd als mediator.
Onze gedrag coördinator heeft regelmatig evaluatie gesprekken met de mediatoren om te horen hoe het gaat en om te horen waar zij nog iets nodig hebben. Als er een conflict opgelost moet worden gaat de mediator met de leerlingen naar binnen en gaan zij in gesprek met elkaar. Dit gebeurt ook ónder de pauze tijd. De tweede mediator is dan buiten. Als de mediatoren met de leerlingen niet tot een goede win- win situatie komen, luistert een leerkracht of de gedrag coördinator mee.

Hartelijke groeten, Georgette van Kesteren Liduina Timor straat

Plaats een reactie:

Je moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen

Ga terug naar forum