Alle categorie berichten

Diploma uitreiking HDT leerlingen en de voorbereiding voor loopjaar 2

30 januari 2019

Stralende leerlingen, trotse ouders, blij schoolpersoneel en andere verheugde gezichten op donderdagavond 17 januari j.l. Een heuse diploma uitreiking voor de HDT leerlingen in de Ringvaart in Schalkwijk. De leerlingen werden nog één keer in het zonnetje gezet door hun tutor. Na een persoonlijke speech of een grappige anekdote, mochten de leerlingen het diploma officieel tekenen en in ontvangst nemen. Prachtig om te zien en hierbij te mogen zijn!

Vanaf 4 februari gaan de tutors starten met een nieuwe groep geselecteerde (groep 7) leerlingen. De HDT lessen worden gegeven op de Don Bosco-school, de Globe, de ML King en de Wadden Boerhaave. Daarnaast is er een ook een groep leerlingen geformeerd op de Wadden Molenwijk. De tutors hebben er zin in!

Als tutors vinden we het belangrijk om te praten met de leerlingen over hoe ze de HDT-lessen ervaren. Alleen door feedback uit te wisselen en te reflecteren kunnen we allemaal vorderingen blijven maken, of te wel blijven groeien. Daarom nemen we 1x in de 6 weken de ‘Growie Check’ af (gebaseerd op de growth mindset door Carol Dweck, lees meer: https://www.growthmindsets.nl/over-carol-dweck). De Growie Check is een formulier waarbij de leerlingen reflecteren op wat hun eigen bijdrage is in de lessen, hoe ze met hun tutormaatje samenwerken en wat ze vinden van hun tutor. In het eerste gedeelte over henzelf kijken ze onder andere terug of ze vinden dat ze netjes werken, of ze een actieve deelname hebben en hoe het met hun zelfvertrouwen staat. De leerlingen mogen ook noteren waarin ze de afgelopen periode het meeste zijn gegroeid, waar ze nog aan willen werken en hoe ze dit willen gaan doen. Daarna kijken ze naar het teamwerk met hun tutormaatje; hoe verloopt de samenwerking, wordt er geluisterd naar elkaar en hoe staat het met complimenten geven? Vervolgens wordt er nog gevraagd hoe de tutor de leerling kan helpen en mogen de leerlingen een shout-out schrijven voor de tutor. De leerling en tutor gaan hierna met de inhoud van de Growie Checks aan de slag om nog meer een Growie te worden!

 

 

Wat een blije gezichten op het podium, en wat een leuke persoonlijke speeches van de tutors: